Het is heet in de woestijn!
Door: John de Gier
Blijf op de hoogte en volg John en Joke
03 Oktober 2008 | Tunesië, Tozeur
Zoeken in drukte van Palermo naar camping.In Monreale kerk met schitterende mozaieken bezocht.Feest in het dorp,dus processie. Maandag naar supermarkt en in middag naar Palermo.Mooie kathedraal en heerlijke drukte. In de avond feest in het dorp met vuurwerk.Dinsdagochtend om 5 uur op, 7 uur bij de boot. Gezeur om een stempel en om half twaalf varen.Onderweg regen en storm, dus veel deining. Wij saman met volgeladen oude barrels de boot af. Weer moeilijk met papieren en slapen op parkeerterrein tegen gevangenismuur.Woensdag kil en bewolkt naar Kairouan.In de middag met gids de stad in , suikerfeest, moskeeen, en medina. Diner in hotel.
Gisteren met regen vertrokken 340 km rijden. We rijden om wegens Romeinse opgravingen. Begrafenisstoet komt langs.Opgravingen erg mooi, mooi weer, desolaat landschap.Komen plotseling bij andere campers. Weg versperd wegens overstroming, crisisberaad, half uur wachten, doorwaden van rivier toch gelukt.Laat op camping, borrelen met zijn allen in hemelse temperatuur. Vanmorgen tocht met paard en wagan. Steenbakkerij, oase en souk.Nu boven de dertig graden in de schaduw. Vanavond couscous eten en naar 1001 nacht. Morgen weer verder en maandag Libie in. Elke dag is druk bezet, we zijn dan moe, maar slapan goed.Ik heb geen tijd om foto`s op een stick te zetten, die zie je bij thuiskomst.
We genieten van elke minuut, we genieten van de stadjes, de natuur en de mensen om ons heen. Ik hoop weer snel in de gelegenheid te komen tot internet, maar ik kan niets beloven. Loopvrienden, van lopen komt niets, te warm en te druk. Ik heb bij terugkomst jullie steun hard nodig.Ik groet iedereen vanuit de rand van de woestijn hartelijk, ook namens Joke en ik wens iedereen alle goeds en liefs. Uiteraard aparte dikke knuffels aan Joel, Simone, Fleur en Koen!!!!!
04 Oktober 2008 - 07:21
Thea Brittijn:
Hallo John en Joke!
Wat maken jullie ongelooflijk veel mee. Ontzettend veel indrukken van verschillende culturen , misschien zelfs wel een cultuurshock?!. Ik begrijp dat jullie niet eens meer aan het internet toekomen. Vergeet alleen 's avonds laat niet de tandjes te poetsen, want de tandartsen in Libie zou ik niet vertrouwen, ha ha.
Blijf genieten en wees voorzichtig! Lieve groet van Thea -
04 Oktober 2008 - 19:27
Pauline:
Van het lezen raak ik al buiten adem. Toch even laten weten dat het etentje van het C.C. op vrijdagavond 3 okt. een groot succes was. We waren met 30 man. We hebben je wel erg gemist, John.
Hart. groeten van allen. -
05 Oktober 2008 - 11:30
Theo Jenneskens:
Hallo, ik ben een broer van Lambert Jenneskens. Wil je hem vertellen dat we jouw blog hebben gevonden en zo de reis dus kunnen volgen? Alvast bedankt. Veel plezier komende weken.
Theo -
05 Oktober 2008 - 15:17
Jane |Hamstra:
Hai Joke en John,
Wat fijn, dat jullie ons weer even mee laten genieten. Ongelooflijk wat jullie meemaken!Zit bij jullie vast meer dan 24 uur in een dag!!
Uiteraard kun je bij de HRR op onze steun rekenen, zeker als je ons van die mooie verslagen blijft aanbieden! Dank en lieve groet Ronald en Jane -
05 Oktober 2008 - 19:55
Maurice Van Schie:
Beste John en Joke,
Wat een avontuur.....na lange voorbereiding zijn jullie begonnen aan dit mooie avontuur. Fijn te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben. Ik heb het idee dat jullie soms teveel indrukken oplopen......Hoe gaan jullie dit onthouden.
Geniet! Ook groeten van Linda -
06 Oktober 2008 - 08:42
Sjaak Van Wonderen:
Hallo,
Ik ben een vriend van Jeanne en Lambert,
Volg jullie reis op afstand en hoop dat jullie vooral veel genieten..
Gr. Sjaak -
06 Oktober 2008 - 14:11
Edvdb:
Hallo John en joke,
Het blijft interessant wat jullie meemaken. Maarrrr hier bruist het ook. Het crypto café was afgelopen vrijdag een groot succes. Heerlijk chinees/indisch gegeten. Er waren plus minus 38 mensen. Liedjes gezongen en natuurlijk de handen ineen en 'we were championsachtige'sfeer.(Na het winnen uiteraard van de wedstrijd) Wij deden het zonder wedstrijd en toch de sfeer. Nog geen heimweeachtige gevoelens naar "gezellig". Of zijn jullie voor Kerst terug?
07 Oktober 2008 - 18:24
Roxanne:
Ik kreeg deze site van mijn opa door ( Ben Polman) om een beetje te kunnen volgen jullie zoal doen. Erg mooie foto's, dus waarschijnlijk in het echt nog veel mooier en zeker de moeite waard.
Via u de groetjes aan mijn opa en oma.
Fijne reis nog,
Groetjes Roxanne. -
08 Oktober 2008 - 18:35
Willy Vlot:
Hoi Pa en ma van den Bout.
Super jullie reis,liefs van ons allemaal.
xxx Wil -
20 Oktober 2008 - 09:51
Joel De Gier:
Hallo Opa en Oma
Wel mooie foto's in de woestijn veelliefs en kusjes
Joel